درباره ما

 
 
تاریخچه مرکز

 پیشینه فعالیت مرکز تحقیقات قلب و عروق به سال 1382 بر می‌گردد. پس از بازدیدی که از برنامه قلب سالم زنجان، برنامه زندگی سالم قزوین داشتیم و نیز آشنایی با مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان اولین جرقه‌های راه اندازی مرکز تحقیقات قلب و عروق در این منطقه زده شد. با توجه به بودجه پژوهشی کم در آن زمان و نداشتن بستر مناسب فعالیت های خود را به صورت "بررسی وضعیت موجود استان ازنظر بیماری‌های قلب وعروق "شروع کردیم.

ابتدا با انجام دو طرح تحقیقاتی (بصورت یک پایان نامه و یک طرح تحقیقاتی) وضعیت انفارکتوس قلبی ده ساله را از سال 1382-1372 بررسی کردیم. نتایج این طرح نگران کننده بود و نشان از افزایش بیش از حد سکته های قلبی در استان خراسان جنوبی بود. طرح دیگری با عنوان "بررسی علل مرگ و میر در طی سالهای 1381-1382" انجام دادیم که نتایج آن نشان داد که شایعترین علت مرگ و میر در منطقه بیماریهای قلبی عروقی (رتبه اول سکته های قلبی و رتبه ی دوم سکته های مغزی) هستند. پس از مشخص شدن وضعیت سکته های قلبی استان، درصدد برآمدیم وضعیت فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی و عروقی شامل: چاقی، هیپرلیپیدمی، هیپرتانسیون، سیگار و دیابت را بررسی کنیم. ابتدا در سال1383 طرحی را با عنوان "بررسی و ضعیت فاکتورهای بیماریهای قلبی و عروقی در بسیجیان شهر بیرجند" نوشتیم. این طرح به عنوان یکی از طرح های برگزیده استان خراسان بزرگ پذیرفته شد و بودجه آن بطور کامل (30 میلیون ریال) توسط مرکز حمایت از مخترعین ومبتکرین نیروی مقاومت بسیج کشور پرداخت شد. نتایج این طرح حاکی از آن بود که شایعترین فاکتورهای خطر در افراد مورد مطالعه هیپر لیپیدمی و سپس چاقی است.

در سال 1385 به همت همکاران واحد بهداشت و درمان اداره کل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان خراسان جنوبی، طرح زندگی سالم ویژه مددجویان کمیته امداد را نوشتیم، که در سال 1386 طرح اجرا شد. در این طرح حدود 1200 نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد بیرجند که بین 65-15 سال بودند بطور تصادفی انتخاب شده و از نظر فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی بررسی شدند. نتایج طرح نشان داد که علیرغم آنکه مددجویان کمیته امداد از سطح اقتصادی پایین تری برخوردار بودند باز هم هیپرلیپیدمی و چاقی شایعترین فاکتور های خطر آنهاست.

با توجه به مطالعات انجام شده، ضرورت ایجاد مرکزی جهت انجام پژوهش های بنیادی، اپیدمیولوژیک و کاربردی در زمینه بیماری های قلبی عروقی و فاکتورهای خطر آن احساس شد. از سال 1386 اولین مکاتبات جهت راه اندازی مرکز تحقیقات قلب و عروق از طریق دانشکده پزشکی صورت گرفت که در سال 1387 به عنوان مرکز تحقیقات در داخل دانشگاه فعالیتش را شروع کرد.

فعالیت های مرکز بصورت طرح های تحقیقاتی و پایان نامه شروع شد. یکسری آموزش ها به مردم از طریق صدا و سیما، مساجد و مدارس توسط اعضاء مرکز شروع شد و در سال 1391 در جلسه شورای گسترش دانشگاه ها از سوی وزارتخانه ، مرکز تحقیقات با عنوان " مرکز تحقیقات آترواسکلروز و عروق کرونر " مورد تایید و موافقت اولیه قرار گرفت.

خوشبختانه با برنامه ریزی های بعمل آمده و علیرغم نداشتن بودجه مصوب، در حال حاضر مرکز فعالیت های آموزشی و پژوهشی خود را به صورت پایان نامه و یا طرح تحقیقاتی انجام میدهد. در راستای ارتقای مرکز طرح کوهورت با همکاری مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان از حدود دو سال قبل آغاز گردیده است.

اهداف مرکز

با همکاری خیرین محترم مرکز بازتوانی قلب در بیمارستان رازی افتتاح گردید و در این زمینه طرح کوهورت با همکاری اعضای هیات علمی دانشگاه در حال طراحی می باشد. با انجام مطالعات کوهورت بر روی بیماران بازتوانی قلب و افراد مراجعه کننده به کلینیک و بخش قلب و عروق با شناسایی و پیش بینی عوامل خطر از بروز بیماری قلبی و مرگ و میر بیماران جلوگیری کنیم. در همین راستا تاکنون بیست جلسه برای طرح بازتوانی قلب با همکاری اساتید دانشگاه برگزار شده است.

چشم انداز مرکز

          1. انجام مطالعات مشترک با سایر مراکز تحقیقات برتر کشور 

     2. ارتقا رتبه مرکزقلب و عروق به مراکز برتر کشور  
 
     3. ایجاد پژوهشکده در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با محوریت مرکز قلب و عروق
 
ماموریت مرکز 
 
ماموریت اصلی مرکز تحقیقات قلب و عروق بیرجند، انجام تحقیقات پایه در زمینه بیماری‌های قلبی و عروقی، فاکتورهای خطر آن، بررسی راه‌های پیشگیری از این بیماری‌ها در سه سطح اول، دوم و سوم می‌باشد. همچنین لازم است این مرکز با سایر مراکز تحقیقاتی کشور از طریق شبکه تحقیقات بیماری‌های قلب و عروق ایران، همکاری نموده و علاوه بر انجام طرح های تحقیقاتی مشترک در زمینه نوشتن گاید-لاین آموزشی گام بردارد. 
  
 
  
 
 
      
 
 
 
کپی لینک کوتاه :